[Mazovia MTB] Northtec MTB Zimą 2017
[Mazovia MTB] Northtec MTB Zimą 2017
ZAPRASZAMY DO KONKURSU!
Regulamin konkursu.§ 1. Postanowienia ogólne
1. Organizatorem konkursu pod nazwą „Northtec MTB Zimą 2017” (zwanego dalej „Konkursem”) jest Forum Bike Łódź oraz Mazovia MTB.
2. Niniejszy Regulamin określa zasady przeprowadzenia Konkursu, zasady uczestnictwa w Konkursie, nagrody, sposób wyłonienia laureata Konkursu oraz przekazania przyznanej nagrody.
3. Konkurs będzie trwał od dnia 3 Listopada 2016 r. do dnia 3 Styczeń 2017 r.
4. Konkurs prowadzony jest na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
§ 2. Zasady uczestnictwa w Konkursie
1. Uczestnikiem Konkursu może być osoba pełnoletnia, posiadająca pełną zdolność do czynności prawnych, zwana dalej „Uczestnikiem”. Osoby, które nie ukończyły 18 lat i nie posiadają pełnej zdolności do czynności prawnych, mogą brać udział w Konkursie wyłącznie za zgodą ich prawnych opiekunów. W przypadku braku takiej zgody, wykluczona jest możliwość udziału takich osób w Konkursie.
2. Aby wziąć udział w Konkursie Uczestnik musi łącznie spełnić następujące warunki:
a) zarejestrować konto w serwisie http://www.bikelodz.pl („forum”).
§3. Zasady konkursu
Do uczestników konkursu należy zaprojektowanie trasy MTB w Łodzi lub regionie łódzkim, z jak najbardziej zróżnicowanym terenie do przejazdu. Zaprojektowanie trasy musi posiadać wzniesienia, różnorodność podłoża czyli np. asfalt, las odcinki do sprintu. Trasę należy zaprojektować w aplikacjach mobilnych takich jak: Endomondo lub Strava.
§4. Nagroda
Nagrodą w konkursie jest jeden pakiet startowy w zimowej edycji Northtec MTB Zimą (wygrywa tylko 1 osoba mająca konto na forum Bike Łódź)
§5. Postanowienie końcowe
Uczestnik konkursu musi mieć konto na forum. Uczestnik ze swoją zaprojektowaną trasą musi podać na forum w podanym dziale link do swojej trasy wraz z godziną - trasa musi mieć minimum 22 km i musi być to pętla. Akceptujemy aplikacje Endomondo lub Strava.
Swoje zaprojektowane trasy "linki" do nich proszę wklejać w tym temacie.
Re: [Mazovia MTB] Northtec MTB Zimą 2017
Podzielę się z Wami moja trasą treningową. Żeby spełniała wymogi trasy na maraton trzeba by Jeszcze mocno nad nią popracować.
https://www.endomondo.com/routes/840019035
Start/meta należałoby przesunąć na ulice Kosodrzewiny za przejazd kolejowy. Ja zwyczajowo umawiam się z kumplami przy tej małej picerii Peperoncini.
Przed 2 km ruchliwy kawałeczek, samochody skręcają z pierwszeństwem w prawo ( Frezjowa ) a rowerem prosto w szutr. Od 3,5 km zaczyna się lekki podjazd zakończony większą górką na 5 km po płytach betonowych (kopalnia stoki) dalej zjazd ( trochę piachu i kamieni jest adrenalina) .
Za 7km największa wada tej trasy trzeba przekroczyć bardzo ruchliwa trasę 72 (ul. Brzezińska). około 9,5 km najbardziej niebezpieczny zjazd, sporo kamieni i koleiny. Tuż za 10 km skręt w singla i pod górę (łatwo przegapić) potem kolejno na 11 i 12 km podobne podjazdy ostatni najtrudniejszy.
Pomiędzy Grabiną a Plichtowem asfalt chodź ja bardzo lubię podjazd do 14 km i potem bardzo szybki zjazd w stronę Byszewy. Ten odcinek prosi się o modyfikację trzeba by poszukać jakiej bocznej polnej drogi. 16 km przejeżdżamy pod autostradą i pierwsza w prawo, bardzo fajny podjazd na jedno z większych wzniesień w okolicy. 18 km znów trzeba się przebić przez ruchliwa trasę 72 a dalej piękny Wiączyń Las . Powrót do mety niestety asfaltem po umiarkowanie ruchliwej ul. Malowniczej ( ale są podjazdy).
Oczywiście gdyby ktoś chciał się przejechać to ja bardzo chętnie "oprowadzę"
https://www.endomondo.com/routes/840019035
Start/meta należałoby przesunąć na ulice Kosodrzewiny za przejazd kolejowy. Ja zwyczajowo umawiam się z kumplami przy tej małej picerii Peperoncini.
Przed 2 km ruchliwy kawałeczek, samochody skręcają z pierwszeństwem w prawo ( Frezjowa ) a rowerem prosto w szutr. Od 3,5 km zaczyna się lekki podjazd zakończony większą górką na 5 km po płytach betonowych (kopalnia stoki) dalej zjazd ( trochę piachu i kamieni jest adrenalina) .
Za 7km największa wada tej trasy trzeba przekroczyć bardzo ruchliwa trasę 72 (ul. Brzezińska). około 9,5 km najbardziej niebezpieczny zjazd, sporo kamieni i koleiny. Tuż za 10 km skręt w singla i pod górę (łatwo przegapić) potem kolejno na 11 i 12 km podobne podjazdy ostatni najtrudniejszy.
Pomiędzy Grabiną a Plichtowem asfalt chodź ja bardzo lubię podjazd do 14 km i potem bardzo szybki zjazd w stronę Byszewy. Ten odcinek prosi się o modyfikację trzeba by poszukać jakiej bocznej polnej drogi. 16 km przejeżdżamy pod autostradą i pierwsza w prawo, bardzo fajny podjazd na jedno z większych wzniesień w okolicy. 18 km znów trzeba się przebić przez ruchliwa trasę 72 a dalej piękny Wiączyń Las . Powrót do mety niestety asfaltem po umiarkowanie ruchliwej ul. Malowniczej ( ale są podjazdy).
Oczywiście gdyby ktoś chciał się przejechać to ja bardzo chętnie "oprowadzę"
- Panda Team
- Użytkownik
Wiem, że w regulaminie jest napisane że uwzględnia tylko pliki tras z endo i stravy, ale może mały aneksik na plik kml. z google earth 

A nie da się kml zaimprotowac w endo albo stravie a pozniej zrobic export do gpx?
- Panda Team
- Użytkownik
Nigdy tego nie sprawdzałem, ale może i się da tak zrobić 

Jasne, myślę że nie ma sensu już ingerować w regulamin, wystarczy że weźmiemy pod uwagę również pliki kml z google earthPanda Team pisze:Wiem, że w regulaminie jest napisane że uwzględnia tylko pliki tras z endo i stravy, ale może mały aneksik na plik kml. z google earth
To moja trasa "Las Łagiewnicki" https://www.strava.com/activities/818673509 objazd zrobiony 02.01.2017 godzina 12:31
Zwycięzca konkursu niebawem dostanie od nas wiadomość o wygranej.