Parapetówka co się sprawdzi w ramach prezentu

Luźne rozmowy niekoniecznie o rowerach.
Awatar użytkownika
Pavlens
Gaduła
Gaduła

Parapetówka co się sprawdzi w ramach prezentu

Post autor: Pavlens »

Jak w temacie. Jakieś pomysły co dać znajomym? Niedawno się przeprowadzili i włąśnie wyremontowali mieszkanie :) I za tydzień mamy zaproszenie.
Awatar użytkownika
denele
Maniak
Maniak

Re: Parapetówka co się sprawdzi w ramach prezentu

Post autor: denele »

Jako osoba, która właśnie się przeprowadziła i robi parapetówki, uwierz, że najlepiej po prostu zapytać - u nas przeprowadzka wiązała się z maksymalnym ograniczeniem ilości rzeczy, wszystkie darowane kurzołapy wylądowały w koszu, nawet liczbę roślin musiałam ograniczyć, bo nie mam tylu parapetów - może akurat jeszcze zwlekają z zakupem upatrzonej rzeczy do mieszkania? U mnie takimi rzeczami były kwietniki ścienne i duże ramy na zdjęcia. Jeżeli nie, to zbawieniem są bony do Ikea/Duka/Home & you, bo każdy znajdzie tam coś dla siebie i nawet jeżeli nic nie potrzebuje teraz, to poczeka np. rok, zobaczy w praktyce czego brakuje w nowym lokum i sobie kupi korzystając z bonu .
Awatar użytkownika
foyejob469
Nowicjusz
Nowicjusz
Imię: foyejob469

Post autor: foyejob469 »

Rośliny to uniwersalny prezent, który wnosi do wnętrza życie i świeżość. Możesz wybrać coś prostego w pielęgnacji – jak zamiokulkas, monstera, sansewieria czy pachira wodna. Do tego ładna osłonka i masz prezent gotowy!
Awatar użytkownika
migag
Nowicjusz
Nowicjusz
Imię: migag

Post autor: migag »

Rośliny doniczkowe to jeden z najczęściej wybieranych prezentów na parapetówkę. Nic dziwnego – ożywiają wnętrze i symbolizują nowy początek. Jeśli nie wiemy, czy gospodarze mają „rękę do kwiatów”, wybierzmy rośliny łatwe w pielęgnacji, takie jak monstera
ODPOWIEDZ