Parapetówka co się sprawdzi w ramach prezentu
Parapetówka co się sprawdzi w ramach prezentu
Jak w temacie. Jakieś pomysły co dać znajomym? Niedawno się przeprowadzili i włąśnie wyremontowali mieszkanie
I za tydzień mamy zaproszenie.
Re: Parapetówka co się sprawdzi w ramach prezentu
Jako osoba, która właśnie się przeprowadziła i robi parapetówki, uwierz, że najlepiej po prostu zapytać - u nas przeprowadzka wiązała się z maksymalnym ograniczeniem ilości rzeczy, wszystkie darowane kurzołapy wylądowały w koszu, nawet liczbę roślin musiałam ograniczyć, bo nie mam tylu parapetów - może akurat jeszcze zwlekają z zakupem upatrzonej rzeczy do mieszkania? U mnie takimi rzeczami były kwietniki ścienne i duże ramy na zdjęcia. Jeżeli nie, to zbawieniem są bony do Ikea/Duka/Home & you, bo każdy znajdzie tam coś dla siebie i nawet jeżeli nic nie potrzebuje teraz, to poczeka np. rok, zobaczy w praktyce czego brakuje w nowym lokum i sobie kupi korzystając z bonu .
- foyejob469
- Nowicjusz

- Imię: foyejob469
Rośliny to uniwersalny prezent, który wnosi do wnętrza życie i świeżość. Możesz wybrać coś prostego w pielęgnacji – jak zamiokulkas, monstera, sansewieria czy pachira wodna. Do tego ładna osłonka i masz prezent gotowy!
Rośliny doniczkowe to jeden z najczęściej wybieranych prezentów na parapetówkę. Nic dziwnego – ożywiają wnętrze i symbolizują nowy początek. Jeśli nie wiemy, czy gospodarze mają „rękę do kwiatów”, wybierzmy rośliny łatwe w pielęgnacji, takie jak monstera